Ναζισμός που φαίνεται

Κατά τραγικό τρόπο, από την απομάκρυνση του κόσμου από τα δυο μεγάλα ελλαδικά κόμματα οφελείται για πρώτη φορά τόσο μαζικά και η φασιστική "Χρυσή Αυγή". Με ελαφρότητα, και χωρίς την αναγκαία σοβαρότητα, πολλοί έτρεξαν να ψηφίσουν τη "Χρυσή Αυγή", θεωρώντας πως έτσι καταδίκαζαν ακόμα περισσότερο το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα.

Πολύς κόσμος φαίνεται να νομίζει πως, όσο ακροδεξιά και να είναι η "Χρυσή Αυγη", εν πάσει περιπτώσει δεν είναι και τόσο φοβερό να τη ψηφίσει κανείς για να στείλει, όπως νομίζουν ορισμένοι, ένα μήνυμα. Δεν υπάρχει όμως κανένα περιθώριο για τέτοια άποψη. Ο επί κεφαλής της "Χρυσογαυγής", ο Μιχαλολιάκος, είναι γνωστός θεωρητικός του χιτλερικού φασισμού εδώ και δεκαετίες. Αλλά και η ίδια η "Χρυσή Αυγή" δεν κρύβει καθόλου τις σχέσεις της με το ναζισμό.

Από το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο της "Χρυσής Γαυγής":

"Χίλια χρόνια Χίτλερ"

http://xabooks.blogspot.com/2011/01/blog-post_3534.html

Από το βιβλιοπωλείο της "Γαυγής" ιδού και ένα βιβλίο του Γκαίμπελς για τη περίοδο του ναζισμού στη Γερμανία. Και μάλιστα, το βιβλιοπωλείο της "Χρυσής Γαυγής" μας πληροφορεί πως πρόκειται για "ακριβή ανατύπωση της πρώτης έκδοσης του 1935".

http://xabooks.blogspot.com/2011/01/blog-post_9516.html

Δεν υπάρχει λοιπόν καμμιά δικαιολογία για υποστήριξη μιας οργάνωσης που μιλά ανοικτά για το Χίτλερ, για το Γκαίμπελς και για το ναζισμό. Οποιος έχει μάτια, βλέπει.

Αυτό δεν σημαίνει πως τα άλλα που λένε τα τούβλα της "Γαυγής "είναι αθώα. Απλά, τα άλλα χρειάζεται να τα εξηγήσει κανείς με κάπως πιο πολλά λόγια, σε όσους απρόσεκτους ή ανυποψίαστους ή εθελοτυφλούντες τα ακούνε, μα δεν καταλαβαίνουν τι άκουσαν.

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση