Τι σχέση έχει η ΑΟΖ με τη Διζωνική;

Μα καλά..., τι σχέση έχει η ΑΟΖ με τη Διζωνική;

Η παράταξη της διζωνικής, δηλ. το ΑΚΕΛ, το ΔΗΣΥ, και στα μονά χρόνια το ΔΗΚΟ, προσπαθεί να κλείσει όπως-όπως μια λύση με τον αττίλα. Χαρακτηριστικό σύνθημα: "η λύση θα είναι οδυνηρή".

Η παράταξη της ελεύθερης Κύπρου απορρίπτει τη διζωνική και έχει πολιτική τη κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων για όλους. Χαρακτηριστικό σύνθημα: "τα σύνορα μας είναι στη Κερύνεια".

Ομως η ΑΟΖ είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα, έχει στρατηγική σημασία, και γι' αυτό δεν μπορεί να είναι άσχετη με τη πολιτική που ακολουθεί κάθε παράταξη στο Κυπριακό.

Η ΑΟΖ δεν ήταν δυνατό να κατοχυρωθεί από τη παράταξη που επιδιώκει συμβιβασμό με το τουρκικό σωβινισμό. Δεν γίνεται στο ζήτημα της κατοχής να επιδιώκεις συμβιβασμό, ....και από την άλλη να διεκδικείς τα δικαιώματα μας στη θάλασσα.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που την ΑΟΖ τη κατοχύρωσε ο λεβέντης Τάσσος.

Η ταινία είναι από ομιλία του Γιώργου Λιλλήκα στον "Αχιλλέα" Καϊμακλίου
Ο Λιλλήκας εξηγεί πως μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα
για να αρχίσει η ανάπτυξη

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Λιλλήκας απορρίπτει τη διζωνική και ταυτόχρονα επιδιώκει την αξιοποίηση των αποθεμάτων. Από την άλλη: ο Αναστασιάδης, επιδιώκοντας να κάμει τα χατήρκα στους Δυτικούς, αλλά και τους τούρκους, υποβαθμίζει τη σημασία των αποθεμάτων.
-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση