Οι θείοι από την αμέρικα με τα πολλά στραγάλια

Εδώ και κάμποσες εβδομάδες ξεκίνησε στα μέσα ενημέρωσης μια ιστορία με κάποιους ομογενείς από την Αμερική, οι οποίοι ισχυρίζονταν πως διέθεταν τεράστια κεφάλαια, τα οποία και ήταν διατεθειμένοι να διαθέσουν για να εξαλειφθεί το χρέος της Ελλάδος, αλλά και της Κύπρου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, οι ομογενείς ήταν διατεθειμενοι να δώσουν 600 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια στη Κύπρο.

Μια από τις πρώτες εμφανίσεις της υπόθεσης αυτής που έχουμε υπ' όψιν μας, είναι η εμφάνιση του εξ Αμερικής Μανώλη Λαμπράκη στο τηλεοπτικό κανάλι "Κρήτη τιβι".

Ο Μανώλης Λαμπράκης, πρόεδρος της οργάνωσης "End National Debt",
εμφανίζεται στο Κρητικό κανάλι "Κρετατβ".

Η πιο πάνω συνέντευξη στη τηλεόραση της Κρήτης μας άφησε πολλά μεγάλα ερωτήματα αναπάντητα. 'Η μάλλον, μας έπεισε πως πρόκειται για μπαρούφα. Φαίνεται πως πολύς κόσμος δεν κατάλαβε αυτά που καταλάβαμε εμείς (πράγμα που δεν μας εξέπληξε καθόλου), και σιγά-σιγά ξεκίνησε και πήρε διαστάσεις μια ακόμα λαφαζανία.

Προς ωφέλειαν του δοκιμαζομένου ημίν γένους, δίνουμε πιο κάτω τις παρατηρήσεις μας.

-- ο δημοσιογράφος ρωτούσε να μάθει τι γίνεται, χωρίς να παίρνει απάντηση διαφωτιστική, συγκεκριμένη.

-- ο Ελληνοαμερικανός μιλούσε για τεράστια ποσά, μέχρι τώρα όμως δεν είχαμε ακούσει τίποτα για λόγου του. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν να λες ότι διαθέτεις κεφάλαια συγκρίσιμα με όσα έχει μια πολύ μεγάλη οικονομικά χώρα, ...μα μέχρι σήμερα δεν σε ήξερε κανείς.

-- διαθέτεις δισεκατομμύρια, ....αλλά μιλάς με νοσταλγία για το τελευταίο γλέντι που είχες στη Κρήτη...; Ε, δεν αποκλείεται να είναι κανείς δισεκατομμυριούχος και παρ' όλα αυτά να μην έχει αλλάξει ως άνθρωπος, και να νοσταλγεί το τελευταίο γλέντι στη Κρήτη. Αμα όμως έχεις δισεκατομμύρια, όλος ο πλανήτης είναι στη διάθεσή σου να τον επισκεφτείς όποτε θες. Αν λες αλήθεια ότι είχες νοσταλγία για τη Κρήτη, ας αγόραζες ένα αεροδρόμιο και ένα αεροπλάνο και να έκανες ξανά ένα γλέντι στη Κρήτη.

(Όταν ο Ωνάσης βρισκόταν στο Λονδίνο, συνήθιζε να πηγαίνει όχι σε κάποιο από τα πανάκριβα εστιατόρια της πόλης, μα σε ένα μικρό ελληνικό εστιατόριο, και αν θυμούμαι σωστά επρόκειτο και για κυπριακό εστιατόριο. Εκεί, ο πάμπλουτος Ωνάσης έτρωγε τα θαυμάσια πράγματα της ελληνικής διατροφής: ελιές, χόρτα, γιαούρτι, σουβλάκια...)

-- δεν είναι δυνατόν να λες ότι έχεις τρόπο να ανατρέψεις τη κατάσταση με το χρέος και τα δεσμά που βρέθηκε η χώρα και εκατομμύρια άνθρωποι, ...αλλά αντί να το είχες ήδη κάνει κι εμείς να το μαθαίναμε στις ειδήσεις, εσύ ...αναγγέλεις ότι θα το κάνεις στις τόσες του μήνα.

-- δεν είναι δυνατόν να λες ότι έχεις δισεκατομμύρια, και αργότερα τρισεκατομμύρια, και ότι θα ανατρέψεις το χρέος, μα ...αυτό το ανακοινώνεις από ένα περιφερειακό κανάλι τηλεόρασης, κι όχι με επίσκεψη σου στο πρωθυπουργό και εμείς να το μάθουμε στις ειδήσεις.

"Αγνοούν τη προσφορά των Ελληνοαμερικανών. Γιατί;;;"

Φαίνεται ότι και άλλοι δεν πείστηκαν από τους Ελληνοαμερικανούς κατ' ισχυρισμό ευεργέτες. Τις επόμενες μέρες, διάβαζε κανείς σε διάφορες σελίδες πως "αγνόησαν τη προσφορά των Ελληνοαμερικανών, γιατί;;" Σύμφωνα με τη φαντασία αυτών που τα γράφανε, υποτίθεται ότι η τάχα-μου τάχα-μου φαρμακερή αυτή ερώτηση αποκάλυπτε ...το ύποπτο γεγονός πως δεν δόθηκε σημασία στη θαυμαστή προσφορά. Καμμιά όμως εξήγηση δεν μας δίνανε γιατί να είναι ύποπτη η απόρριψη της προσφοράς. Απλώς υποστηρίζανε, εμμέσως μεν αλλα αρκετά σαφώς, πως κάτι ύποπτο συμβαίνει, υπονοώντας πως κάποιες σκοτεινές δυνάμεις εμποδίζουν την απελεύθερωση της χώρας από το χρέος.

Η ακόλουθη σελίδα είναι ένα παράδειγμα όσων παρουσίασαν την απόρριψη των ισχυρισμών των ομογενών σαν κάτι ...το ύποπτο:

Δίνουν τα 11δις που χρειάζεται η Ελλάδα και δεν τα παίρνουν ! Είδηση βόμβα !
Τα MEGAλα ΜΜΕ έπνιξαν την είδηση φυσικά όπου και είναι η είδηση της Χρονιάς φυσικά, χωρίς να δώσουν καθόλου σημασία στις δηλώσεις του ομογενή προέδρου της οργάνωσης “End National Debt”, ... αν όμως τα όσα λέει ισχύουν, σύγουρα μιλάμε για την μεγαλύτερη προδοσία του Έθνους !

σχόλιο δικό μας:
Προσέξτε πόσο ξεκάθαρη είναι η μπαρούφα και η λαφαζανιά στη πιο πάνω απόσπασμα, την οποία όμως πολλοί δεν προσέχουν: από τη μια μιλά για είδηση βόμβα και είδηση της χρονιάς, στο τέλος όμως λέει "...αν τα όσα λέει ισχύουν..."

Για το ποιές ακριβώς ήταν αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις που εμπόδιζαν την αξιοποίηση της προσφοράς, δεν δινόταν καμμιά απολύτως εξήγηση. Και το κυριώτερο, κανείς δεν έλεγε λέξη για το αν πράγματι η προσφορά ήταν βάσιμη και όχι αέρας κοπανιστός.

Δοξα Σοι ο Θεός, δεν είναι νέος μύθος, είναι απάτη...!!

Τις πιο πάνω σοβαρές αντιρρήσεις μας έκανε βεβαιότητα η ακόλουθη σελίδα, η οποία δίνει περισσότερες πληροφορίες για τους ανθρώπους που κίνησαν την υπόθεση αυτή:

Ομογενειακή εφημερίδα αποκαλύπτει πως οι θείοι από την αμέρικα είναι απατεώνες
Η ομογενειακή εφημερίδα εξηγεί πως ένας από τους θείους με τα δισεκατομμύρια έχει στερηθεί την άδεια συμβολαιογράφου λόγω απάτης. Ενας άλλος είναι επίσης ύποπτος και αναξιόπιστος, κλπ.

Μπορούμε λοιπόν να είμαστε ήσυχοι. Δόξα Σοι ο Θεός της Ελλάδος, δεν πρόκειται για ένα καινούργιο αστικό μύθο. Πρόκειται ...για απόπειρα απάτης.

Αναπόφευκτα, φτάνουμε κάποτε και στο ακόλουθο:

Το αμερικανικό ΦΒΙ ψάχνει τους ομογενείς με τα 600 δις

Ο καθηγητής Καρυώτης παραιτείται και εγκαταλείπει την οργάνωση

Στις αρχές Οκτωβρίου 2012, ο καθηγητής Καρυώτης παραιτήθηκε από την οργάνωση "Τέλος του Εθνικού Χρέους".

Στη δήλωση του, ο καθηγητής Καρυώτης λέει πως αυτό για το οποίο έδωσε γνωμάτευση είναι η σημερινή αξία μιας μετοχής που τότε, το 1932, άξιζε 200 δραχμές. Δεν έδωσε γνωμάτευση για το αν η μετοχή είναι γνήσια ή η απάιτηση για εξαργύρωση της βάσιμη.

http://www.greeknewsonline.com/?p=22324

Καύσιμα υψηλής τεχνολογίας ...του Ζηνός και του Απόλλωνος

Και εκεί που λέγαμε πως πια η υπόθεση αυτή έχει τελειώσει, σήμερα βγήκε και άλλο φασούλι:

Ο Μανώλης Λαμπράκης εξηγεί πως τα 3 τρισεκατομμύρια
βρέθηκαν από πώληση πνευματικών δικαιωμάτων
για καύσιμα υψηλής τεχνολογίας που είχαν οι αρχαίοι Ελληνες....

Αραγε, είναι ψεύτης; ή αυτά τα παραμύθια που λέει τα πιστεύει; Αν πήρε τρία τρισεκατομμύρια για πνευματικά δικαιώματα, ...πόσο θα στοιχίζουν τα καύσιμα που θα κατασκευάζονται με τη μέθοδο αυτή;

Είναι σίγουρο, πάντως, πως στο γυμνάσιο δεν ήταν καλός μαθητής. Διότι, αν πάνω σε κάτι που κινείται δεν εξασκείται καμμιά δύναμη, τότε αυτό θα συνεχίσει να κινείται με σταθερή ταχύτητα, μέχρι να βρεθεί μια αντίσταση. Δηλαδή, ένα αυτοκίνητο μπορεί να πάει από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με σταθερή ταχύτητα και χωρις καθόλου καύσιμα, αν πάνω του δεν εξασκείται καμμιά δύναμη. Τότε, γιατί δεν πάει; Διότι, υπάρχει η τριβή των τροχών με το δρόμο, και επίσης υπάρχει η αντίσταση του αέρα και η βαρύτητα της γης.

Στο διάστημα δεν υπάρχει καμμιά αντίσταση στη κίνηση. Για το λόγο αυτό, ένα διαστημόπλοιο στο οποίο δεν εξασκείται καμμιά δύναμη, θα συνεχίζει να κινείται επ' άπειρον σε ευθεία γραμμή και με σταθερή ταχύτητα.

Από την άλλη, πάνω σ' ένα δορυφόρο που μπήκε σε τροχιά εξασκείται η έλξη της γης, και γι' αυτό κινείται σε κυκλική τροχιά γύρω από τη γη. Θα συνεχίσει να κινείται έτσι, εκτός κι αν βρίσκεται σε ύψος τέτοιο που να τον επηρεάζουν τα τελευταία ίχνη της ατμόσφαιρας, ή αν ξαναξεκινήσει ο πύραυλος του και κινηθεί αλλού.
Οι δορυφόροι δεν χρειάζονται καύσιμα.

Οταν λοιπόν ο Λαμπράκης μιλα για ένα διαστημόπλοιο που ήτανε στο διάστημα για 17 μήνες χωρίς καύσιμα, καταλαβαίνουμε πως ο Λαμπράκης δεν ξέρει τη φυσική του γυμνασίου και του λυκείου. Δυστυχώς, ούτε και το ακροατήριο του τη ξέρει.

Και να ήτανε μόνο αυτό που δεν ξέρει; Αγνοεί και πολλά άλλα, που ενώ υπάρχουν μεν ειδήσεις γι' αυτά, δεν είναι και στα δελτία ειδήσεων κάθε μέρα. Λοιπόν, υπάρχουν εκατοντάδες δορυφόροι που λειτουργούν σε τροχιά εδώ και πολλά χρόνια, μερικοί για δεκαετίες. Κανένας δεν πάει να τους βάλει καινούργια καύσιμα.

Από τους Έψιλον στους δισεκατομμυριούχους Ομογενείς
εφημερίδα "Ρήξη" φ. 80-89, "Ρήξη" φ. 88
http://ardin-rixi.gr/archives/8550

Θα προσθέσουμε εδώ τυχόν νέες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή.
-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση