Ο Αναστασιάδης και το Σχέδιο Ανάν

Δεν επεράσαν πολλά χρόνια, και κανονικά όλοι έπρεπε να θυμόμαστε τι έγινε.

-- Κάθε βράδυ, όλα τα παγκύπρια και τοπικά κανάλια είχαν συζητήσεις για το σχέδιο Ανάν. Ο Αναστασιάδης και ο Παπαπέτρου ήταν κάθε βράδυ σε κάθε συζήτηση. Οι συζητήσεις εγίνονταν ζωντανά στη τηλεόραση, και ο Αναστασιάδης ποτέ δεν είπε "μα, δεν με αφήνετε να μιλήσω".

-- Πολλές εφημερίδες δημοσίευσαν το σχέδιο Ανάν και το μοίρασαν δωρεάν στους αναγνώστες τους. Αυτό έγινε τρεις ή τέσσερεις φορές.

--- Σε όλη τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης πριν το δημοψήφισμα, ο Αναστασιάδης ποτέ δεν παραπονέθηκε οτι κάποιοι δεν τον άφηναν να μιλήσει.

-- Θυμήθηκε να κάμει καταγγελία κατόπιν εορτής. Ναι αλλά..., όταν η δημόσια συζήτηση ετέλειωσε, τι μπορεί να γίνει για να φανεί πως ο Αναστασιάδης έχει όλες τις ευκαιρίες να μιλήσει; Οταν η συζήτηση ετέλειωσε, τι μπορεί να γίνει για να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες;

-- Σε όλα τα χρόνια μετά το δημοψήφισμα, ο Αναστασιάδης ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ "Αα..., είδετε τι επάθαμε τωρά; Ενώ, αν με αφήνετε να σας τα πω πριν το δημοψήφισμα...".

-- Μετά το δημοψήφισμα, ο Αναστασιάδης ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ότι η εκτίμηση του για το σχέδιο Αναν ήταν λάθος. ΠΑΡ' ΟΛΟΝ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΚΑΜΕ ΛΑΘΟΣ, κάμνει κριτική ...επειδή δεν χρησιμοποιούν σωστά τις δυνατότητες που έφερε η ένταξη στην ΕΕ. Μα..., ποιές δυνατότητες;; το καιρό του δημοψηφίσματος, ο Αναστασιάδης έλεγε πως αν δεν το δεχτούμε, η Κύπρος θα βουλιάξει. Τώρα, λέει ότι υπάρχουν δυνατότητες;;

Η πολιτική του Αναστασιάδη έχει φοβερές και αξεπέραστες αντιφάσεις. Για να συνεργαστούν εκλογικά και να διαμοιραστούν την εξουσία, ο Αναστασιάδης και ο Κάρογιαν υποκρίνονται αλλήλοις και ισχυρίζονται ...οτι τώρα έχουν συμφωνήσει..... Αυτό δείχνει πόσο πολύ είναι διατεθειμένοι να μασκαρέψουν και να διαστρεβλώσουν τις ίδιες τις δικές τους θέσεις, για χάρη των παροχών της εξουσίας.

Ο Κάρογιαν νομίζει στα αλήθεια πως θα καταφέρει να έχει επιρροή και στη πολιτική που θα ακολουθείται; ή καμώνεται ότι έτσι πιστεύει; Ολος ο κόσμος, πάντως, καταλαβαίνει πως το να επηρεάσεις το πρόεδρο είναι νομικά αβάσιμο, και αδικαιολόγητο από όλη τη προηγούμενη εμπειρία.

Εξ άλλου, ακόμα και όσα συμφώνησε με τον Αναστασιάδη είναι έτσι διατυπωμένα ώστε να είναι ανευ σημασίας: ο πρόεδρος, λέει, θα δεσμεύεται από απόφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου που υποστηρίζονται από το 75%. Οπότε, άμα διαφωνήσει ο ΔΗΣΥ, που μάλλον δεν θα πέσει κάτω από 25%, άρα ...ο πρόεδρος δεν δεσμεύεται...

-.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Τελευταία δημοσίευση